Una ciutat espanyola organitza un campus d’estiu per divulgar valors de protecció animal

El municipi d’Elda ha organitzat un campus infantil que se celebrarà al juliol on es faran visites a centres que treballen amb animals i activitats educatives en espais naturals.

‘Eldanatur’ és el nom que rep el nou campus d’estiu que estrena l’Ajuntament d’Elda a través de les regidories de Medi Ambient i Protecció Animal. El projecte, que vol divulgar valors de protecció animal i medi ambient, es desenvoluparà del 4 al 14 de juliol.

“L’objectiu és oferir als nens i nenes una alternativa als campaments tradicionals d’estiu. Aquest projecte està dissenyat en tot a la divulgació de valors naturals i ambientals, de cura de l’entorn i els éssers que hi habiten”, ha indicat Sarah López, regidora de Medi Ambient d’Elda.

“La millor manera de defensar el medi ambient és invertir en l’educació dels més petits i quin complement millor a la seva educació que les activitats extraescolars, campaments i colònies. En aquest sentit, l’educació ambiental és una eina per transformar la realitat, que sorgeix com a resposta des del moment que es comença a entendre la degradació del medi com a problema social”, ha afegit l’edil.

Anabel García, regidora de Protecció Animal, ha explicat que “el campus està destinat a la població infantil d’Elda, per a un grup màxim de 24 nens i nenes entre 6 i 12 anys. El programa es durà a terme a les instal·lacions del Centre Social Caliu”.

Vuit sessions amb visites i activitats en espais naturals

La primera sessió del campus servirà perquè els nens i les nenes visitin i coneguin el funcionament de la Societat Protectora d’Animals d’Elda. Allà podran descobrir la seva dinàmica, serveis, problemàtica i necessitats. Podran prendre consciència de la problemàtica actual de l’abandonament i com treballa la protectora per tractar de donar resposta a les necessitats d’aquests animals, a més de donar-los un cop de mà al seu dia a dia.

A la segona sessió, anomenada ‘El meu Gos, en bones mans’, el grup rebrà la visita d’una ensinistradora canina que ensenyarà als nens i nenes trucs i consells per tenir cura dels nostres animals. A més, podran gaudir d’una exhibició de l’ensinistradora i el seu gos, fent exercicis i moviments.

Durant la tercera i sisena sessió, els joves coneixeran diferents tipus d’aus que es troben al municipi alacantí, i desenvoluparan una part pràctica amb la construcció d’una menjadora d’aus. Per a ells, aprendran l’alimentació d’aquests animals i com podem construir petits menjadors casolans.

A la quarta sessió, rebran la visita de l’associació Gatets amb problemes per donar a conèixer entre els nens i nenes la tasca d’aquesta associació, la seva manera de treballar i quins projectes duen a terme. Aprofitant la seva visita, el grup podrà conèixer consells sobre la cura d’aquests animals i com s’ajuda els gats que estan abandonats al carrer.

A la sessió 5 coneixeran l’associació Magic Eagle que desenvolupa un projecte basat en la teràpia amb aus rapinyaires, buscant millorar les seves habilitats comunicatives i socials. Així, un professional i expert en aus mostrarà diferents tipus d’aus, les seves característiques, així com consells i recomanacions sobre com actuar si trobem un ocell ferit o que no pot volar pel carrer.

A la setena sessió es treballarà sobre la cura i manteniment de l’aigua com un recurs necessari al nostre entorn. Per fer-ho, es durà a terme un taller de creació de filtradors d’aigua, amb l’objectiu de mostrar el funcionament de les aigües subterrànies i la seva depuració natural mitjançant un experiment casolà.

Durant la darrera sessió, tindrà lloc una eixida pels Jardins del Peri, amb l’objectiu d’explorar i identificar la diferent fauna i flora que es pot trobar en aquesta zona. Els nens i nenes podran comprovar de primera mà els tipus de vegetació que existeix, així com els animals i éssers vius que hi habiten. A més, es cercarà identificar problemes que afectin aquest entorn i possibles mesures i solucions.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *