Què és la taurina i per què és fonamental a la dieta dels gats?

Els gats necessiten una quantitat adequada de taurina a la seva dieta per a un correcte funcionament del seu metabolisme i per tenir una bona digestió.

Els gats són animals mamífers amb necessitats dietètiques específiques que difereixen significativament d’altres animals. Per aquest motiu, una correcta alimentació serà vital per al seu desenvolupament. En aquest sentit, els ingredients d’origen animal són una font rellevant de proteïnes i aminoàcids, entre els quals es troba la taurina.

Quan parlem de taurina en gats, estem referint-nos a un aminoàcid que no s’utilitza en la síntesi de proteïnes, encara que aquesta té un paper molt important per a salut del gat. Es tracta d’un aminoàcid que té múltiples funcions al cos del felí, particularment al metabolisme del calci, a la funció cardíaca, al desenvolupament i funció retinal, així com en altres aspectes importants per a la salut de l’animal.

Comptar amb una dieta que tingui uns valors adequats de taurina ofereix beneficis molt importants per als gats:

-Salut cardíaca: una deficiència de taurina en un gat pot conduir a una malaltia anomenada miocardiopatia dilatada, on el múscul cardíac s’afebleix i s’engrandeix.

-Funció retinal: els felins que tenen manca de taurina poden patir degeneració retinal, cosa que pot causar problemes de visió i fins i tot ceguesa.

-Reproducció i desenvolupament: és essencial per a la reproducció felina i per a un desenvolupament fetal adequat. Les femelles que no ingereixen prou taurina poden trobar problemes durant el part o tenir cadells de gat amb malformacions.

-Sistema immunitari: la taurina ajuda els gats a combatre malalties ia mantenir-se saludables.

-Funció digestiva: aquest aminoàcid contribueix a la formació de sals biliars, que són necessàries per a la digestió dels greixos.

En quins aliments podem trobar la taurina?

Els gats no poden sintetitzar tota la taurina suficient que necessiten al seu dia a dia, cosa que significa que han d’obtenir-la a partir de la seva dieta. En aquesta situació és en què es diferencien dels gossos i de molts altres animals. Els gats són carnívors estrictes i la seva font natural de taurina són els teixits animals.

Carn crua: el múscul carnós és una font rica en taurina, en particular, el cor d’animals com el pollastre o el xai.

Peix: alguns peixos, com ara la sardina i el salmó, són fonts notables de taurina.

Aliments comercials per a gats: la majoria dels aliments comercials per a gats estan fortificats amb taurina.

Recordem que és molt important evitar una dieta per a gats basada en aliments casolans sense orientar un veterinari nutricionista.

FONT: mascotalia.es/AMIC

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *