Quins són els avantatges de tenir un gat a casa?

La companyia d’un gat domèstic pot comportar molts beneficis per als integrants d’una llar.

Els gats, malgrat el que molts creuen, són animals afectuosos i alegres, i la seva companyia pot proporcionar molts beneficis per a les persones. Aquests són alguns dels avantatges més destacats:

  1. Reducció de l’estrès: està demostrat que compartir el teu temps amb un gat redueix l’ansietat i l’estrès. Acaronar-lo o escoltar els seus roncs són activitats molt relaxants.
  2. Requisits d’espai: els gats són animals que requereixen menys espai que altres animals de companyia, com els gossos. No necessiten grans jardins o espais externs per córrer. Aquests animals poden viure a pisos petits.
  3. Autosuficiència: els gats són animals relativament independents. No necessiten atenció constant per part dels responsables humans, cosa que sí que passa amb els gossos. A més, pel que fa a la higiene, aquests felins s’encarreguen de la seva neteja personal.
  4. Control de plagues: aquests animals són molt útils per controlar plagues de rosegadors o fins i tot per identificar plagues d’insectes a casa. El seu instint natural i la seva habilitat per a la caça pot mantenir a ratlla la població de ratolins o altres animals.
  5. Educació per als nens: tenir un gat és una oportunitat d’or perquè els nens aprenguin a tenir responsabilitat, empatia i les cures pròpies dels animals.
  6. Reconeixement emocional: moltes persones que conviuen amb gats domèstics afirmen que aquests animals poden llegir les seves emocions i fins i tot ofereixen consol i suport quan estem tristos o ansiosos.
  7. No requereixen passejades a l’exterior: aquest és un dels grans avantatges de conviure amb un gat domèstic. Aquests animals es poden entretenir dins de casa mitjançant jocs interactius. No necessiten sortir a l’exterior per fer passejades i fer les seves necessitats, ja que les poden fer en un sorral dins de casa.
  8. Longevitat: en general, els gats tenen una esperança de vida més llarga que moltes races de gossos. Això permet que puguem tenir una relació a llarg termini amb el nostre animal de companyia.

Una decisió responsable que ha de ser meditada

Des d’Animalados recordem que compartir la teva vida amb un animal de companyia és una decisió molt important que cal meditar i reflexionar molt bé i que no es pot prendre a la lleugera. També recordem que els animals no es compren ni es venen. Cal adoptar-los en una protectora o en un centre d’acollida d’animals, on rebràs l’assessorament d’una persona especialista.

Font: Animalados i Eva Remolina (AMIC).

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *