Intervenen la col·lecció privada més gran d’animals verinosos i potencialment perillosos d’Espanya

Per a alguns dels animals verinosos confiscats per la Guàrdia Civil no es disposa d’antídots, ja que no tenen el seu hàbitat dins d’Europa i no estan controlats per les autoritats.

La Guàrdia Civil, juntament amb la Policia Local-UNIDRON, ha procedit a la detenció d’un home al municipi de Telde (Canàries) per suposats delictes relatius a la protecció de la flora, fauna i animals domèstics i un altre contra la seguretat col·lectiva per la tinença il·legal danimals. En total s’han intervingut 53 espècimens verinosos subjectes al Conveni Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre (CITES).

Entre els animals s’identifiquen una tortuga aligátor, un monstre de gila, un llangardaix cocodril xinès, diverses espècies de caimans, un cocodril nan africà, dos pitons reticulars, una taràntula xilena i una de potes vermelles, diverses espècies de cobra, diverses espècies d’escurçons, dues serps de cascavell, una mamba verda occidental, diverses espècies de varans, dues pogones vitticeps, una tilícia scincoides, una iguana cornuda, onze serps real de california, dues titis de pinzell negre, insectes i rosegadors.

Durant el registre judicial al domicili del detingut es va constatar l’existència d’instal·lacions per albergar les diferents espècies: tres aquaterraris de grans dimensions, quaranta terraris i dues estades condicionades per a la cria de rosegadors i dos primats, posant en perill la vida, la integritat física o la salut de les persones, en trobar-se a una zona urbana residencial.

12 espècimens d’animals incautats són verinosos/Guardia Civil-UNIDRON

La investigació va començar a finals de 2021 pel SEPRONA després d’obtenir informació sobre els fets i posterior suport de la UNIDRON fent vol amb drons on es va constatar l’existència d’un caiman de grans dimensions a la part superior de l’edificació. També es va poder acreditar la vinculació del detingut amb una altra persona amb antecedents policials per suposats delictes de trànsit d’espècies, contraban, falsificació documental i pertinença a grup criminal.

Dels animals comissats, 12 espècimens són verinosos amb possibilitat de causar la mort per inoculació de toxines, produir lesions greus, posar en perill la vida per traumatismes o transmissió de malalties, acreditant-se que a nivell sanitari, no existeix protocol d’actuació ni antídot específic per agressions per rèptils verinosos als centres hospitalaris de Gran Canària.

D’altra banda, la tinença d’aquests animals pot ser, a més, un greu perill per a la biodiversitat, ja que l’alliberament de forma incontrolada d’aquests espècimens no autòctons al medi natural de l’illa de Gran Canària podria ocasionar un perill a l’equilibri natural.

Es tracta d’una de les col·leccions privades d’espècimens verinosos més importants a nivell nacional i europeu

La investigació realitzada pel SEPRONA de Las Palmas ha revelat una de les col·leccions privades d’espècimens verinosos més important a nivell nacional i europeu. El presumpte autor dels fets ha quedat a disposició judicial dictant mesures cautelars a aquest efecte.

Els espècimens, per la seva banda, han quedat dipositats al centre de rescat animal Cocodrilos Park per proporcionar-li les cures necessàries mentre estiguin a disposició del Jutjat d’Instrucció número 1 de Telde, Las Palmas.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *