La Guàrdia Civil recupera quatre tortugues robades del Natura Parc

La Guàrdia Civil de Pont d’Inca recupera quatre tortugues en perill d’extinció que van ser sostretes del Natura Parc de Santa Eugènia. La persona responsable dels fets ja ha estat detinguda.

La Guàrdia Civil de Pont d’Inca ha anunciat la recuperació de quatre tortugues, dos Astrochelys Radiata i dues Pyxidea Mouhotii, que van ser robades del Natura Parc de Santa Eugènia, a Mallorca. Segons han informat els agents, els fets van passar el dissabte 30 de maig, quan van rebre la denúncia dels cuidadors de centre de recuperació d’animals del Natura Parc sobre la desaparició dels animals.

Després de l’avís, diferents membres de l’Àrea d’Investigació de Pont d’Inca van procedir a la recerca de les quatre tortugues. Poques hores després, els agents van trobar els animals i van identificar i van detenir un home de 32 anys amb antecedents com el responsable dels fets. Per sort, els rèptils estaven en bon estat i van ser protegits immediatament en uns habitacles especials per ser traslladats de nou a les instal·lacions del Natura Parc.

Segons ha informat la Guàrdia Urbana, l’objectiu del responsable dels fets era aconseguir una bona quantitat de diners al mercat negre a través de la venda de les quatre tortugues. Es tracta de dos Astrochelys Radiata i dos Pyxidea Mouhotii, uns exemplars que estan molt bé cotitzats en el mercat negre i que poden arribar a valer desenes de milers d’euros.

Afortunadament, la recuperació dels animals es va donar de manera inmediata i amb èxit. Els quatre exemplars de tortuga que van ser sostrets del centre de recuperació d’animals de Natura Parc estan actualment en perill d’extinció i catalogats amb la més alta protecció en el Conveni sobre comerç internacional d’espècies amenaces de fauna i flora silvestres (CITES).

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *