Lobo, Lobo Marley

El tribunal declara culpables els caçadors acusats per la mort il·legal d’un llop

El tribunal declara culpables els acusats per la mort il·legal d’un llop en el transcurs d’una cacera a Àvila. Es tracta d’una sentència pionera pel moviment conservacionista espanyol.

El Jutjat penal d’Àvila ha declarat culpables dos dels caçadors que van participar en una munteria a Àvila i van abatre almenys un llop de forma il·legal. Es tracta d’una sentència sense precedents a Espanya que s’ha produït gràcies a les acusacions de les associacions Lobo Marley, ANADEL i Ecologistes en Acción.

Els fets van succeïr l’any 2015 al vedat de Valdeciervos, ubicat al municipi avilès de Tornadizos. Durant el desenvolupament d’una munteria, els caçadors van disparar a un grup de llops, espècie protegida, abatent almenys a un d’ells. El cos de l’animal va ser retirat i no ha aparegut, però en la sentència queda acreditada la seva mort a través de diverses proves, testificals, documentals, genètiques i balístiques recollides pel Seprona de la Guàrdia Civil.

Els responsables dels fets, que ja han estat sentenciats, serien dos caçadors participants en la munteria. A tots dos subjectes se’ls condemna com a autors criminalment responsables d’un delicte contra la fauna, amb pena de vuit mesos de multa a raó d’una quota diària de cent euros, així com a una indemnització conjunta i solidària de 9.261 € a la Junta de Castella i Lleó.

Un dels acusats, sense llicència d’armes, ha estat condemnat a sis mesos de presó i inhabilitació especial per a l’exercici de sufragi passiu durant el temps de condemna. A més, es condemna a l’acusat amb llicència a inhabilitació especial per a l’exercici de la caça durant els propers tres anys.

La plataforma ciutadana Lobo Marley ha mostrat la seva “satisfacció i la de la societat civil a la qual representem, i ens congratulem per haver quedat demostrat que matar una espècie protegida no és assumpte intranscendent ni pot seguir sent pràctica tan habitual en aquest país malgrat la seva il·legalitat. Aquests fets han de ser sempre observats amb el màxim rigor i castigats de forma exemplaritzant amb la major contundència possible. S’obre a Espanya un nou precedent legal més, en la progressiva defensa i protecció estricta del llop ibèric”.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *