José Ramón Becerra serà el nou director general de Drets dels Animals

José Ramón Becerra serà nomenat pel Govern español com a nou director general de Drets dels Animals el proper dimecres 27 de desembre.

Ja hi ha nou director general de Drets dels Animals. Després de la dimissió de Sergio García Torres, artífex de la llei de Benestar Animal, José Ramón Becerra, membre de Verdes Equo i exparlamentari del partit verd a Euskadi, Berdeak Equo, ha estat la persona escollida per encapçalar la Direcció General de Drets dels Animals .

La designació de Becerra ha estat decisió del ministre de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, Pablo Bustinduy. Aquest nomenament suposa l’entrada al Govern espanyol per primera vegada de Verdes Equo, un partit que va néixer el 2011 amb l’objectiu de reciclar la política i defensar la sostenibilitat, la democràcia participativa, l’equitat i els Drets Humans.

El partit verd ha qualificat el nomenament de Becerra com a director general de Drets dels Animals com a “un gran impuls a l’ecologia política d’Espanya, que reforça el caràcter verd de l’Executiu conformat pel PSOE i Sumar”.

Qui és José Ramón Becerra?

José Ramón Becerra va ser un dels referents principals del Projecte de Llei de Protecció dels Animals que va posar en marxa a Euskadi quan va ser parlamentari de Berdeak-Verdes Equo al Parlament Basc. Becerra va ser qui va coordinar l’elaboració, la redacció i la negociació de la llei, suposant així una persona fonamental durant tot el procés d’aquesta norma aprovada el 2022.

Becerra, que també ha estat coportaveu del partit verd a Euskadi, és enginyer tècnic industrial per la Universitat del País Basc i Màster en Prevenció i Control de Riscos Mediambientals i laborals per la UNED.

A nivell professional, Becerra ha desenvolupat gairebé tota la seva carrera a l’administració pública basca, assumint llocs tècnics i de gestió, com la Direcció d’Administració Ambiental o la Direcció de Projectes Estratègics i Administració Industrial del govern basc.

El nomenament de José Ramón Becerrada com a director general de Drets dels Animals es farà oficial al proper Consell de Ministres, que se celebrarà el proper dimecres 27 de desembre.

Sergio García Torres, adéu a l’impulsor de la llei de Benestar Animal

Sergio García Torres va arribar al lloc de director general de Drets dels Animals el gener del 2020, quan el llavors Vicepresident del Govern de Podemos, Pablo Iglesias, va confiar en ell per ser la primera persona a ocupar aquest càrrec polític.

Després de pràcticament quatre anys al capdavant de la Direcció General de Drets dels Animals, Sergio García Torres ha presentat la seva dimissió al càrrec i quedarà a la memòria de tots per ser l’artífex de la primera llei de Benestar Animal d’àmbit estatal.

“Després de quasi quatre anys i un ardu treball hem aconseguit tirar endavant 3 lleis nacionals que avancen en drets dels animals i que sens dubte obren un camí important en la seva protecció. Lleis que salvaran milers de vides i que compensen amb escreix l’exposició pública, els atacs i fins i tot la persecució personal a què m’han sotmès durant aquests anys”, ha expressat García Torres en una carta de dimissió que ha compartit a través de la xarxa social X.

A més, l’anterior director ha argumentat la seva decisió al·legant que “Podemos ha decidit no acceptar estar al Govern, decisió que no puc compartir. Aquesta qüestió em fa fer un pas de banda, no podent seguir al capdavant de les meves responsabilitats orgàniques en la direcció del partit, així com la meva participació en l’òrgan de direcció de Podemos”.

A més, Sergio García Torres considera que “no puc compartir l’absència de metes i objectius de l’espai Sumar, que ha decidit que la Direcció General de Drets dels animals no faci soroll a la propera legislatura”.

“M’acomiado per coherència, en no compartir la deriva estratègica dels últims mesos, reiterant el meu agraïment a tot l’esforç i a la prioritat que aquesta organització ha donat sempre pel que fa als drets dels animals”, ha afegit.

Per acabar, García Torres ha volgut recordar que “queden molts reptes per assolir i la meva decisió d’apartar-me de la participació activa en organitzacions polítiques té la meta de situar-me al costat que considero correcte de la lluita pels drets dels animals”.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *