“Nou de cada deu turistes viatgen amb el seu gos”

La Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCCI) de la Universitat de Còrdova ha compartit un estudi que afirma que nou de cada deu turistes viatgen amb el seu gos i pagarien un 15% més si l’establiment s’adapta als seus animals de companyia.

El 24% dels habitatges espanyols conviu amb un gos i cada vegada són més les persones que no es plantegen unes vacances sense la seva companyia. De fet, segons una investigació de la Universitat de Còrdova, nou de cada deu turistes compten amb el seu animal de companyia a l’hora de fer les maletes i, a més estarien disposats a pagar un 15% més si els establiments s’adapten i reuneixen els requisits bàsics perquè l’animal estigui el més còmode possible.

Les dades d’aquest estudi desenvolupat pel grup d’Investigació ‘Economia del Turisme’ de la Universitat de Còrdova han estat obtingudes a partir de gairebé 1.700 enquestes en línia realitzades per persones de diferents punts geogràfics d’Espanya. Els resultats d’aquesta enquesta mostren “la relació que existeix entre les famílies i els gossos i reforcen la importància que està adquirint aquesta tipologia de turisme, que s’ha convertit en un nínxol de mercat destacat”, segons assenyalen des del grup d’investigació, liderat pel catedràtic d’Economia Aplicada Tomás López-Guzmán.

Segons els resultats de l’estudi, un 13% de les persones enquestades indica que només viatja amb el seu gos a la segona residència, mentre que el 79,7%, també es trasllada amb els seus peluts a altres llocs. Els enquestats mostren la importància que hi hagi hotels adaptats, serveis de veterinaris, transport públic i platges adaptes a les seves destinacions.

L’estudi indica que les destinacions urbanes són les menys valorades, mentre que l’equip d’investigació subratlla que les zones rurals són la destinació ideal per davant de les zones costaneres. Això és a causa de “la problemàtica existent a Espanya pel que fa a la disponibilitat de plates per a gossos”.

Pel que fa a l’allotjament, les persones consideren “bàsic” que l’establiment permeti que el gos pugui dormir en la seva mateixa habitació i, si això no fos així, s’allotjarien en un altre lloc. Alhora, consideren important que el personal de l’allotjament turístic tingui una actitud empàtica amb els animals i que prop de l’establiment hi hagi zones d’esplai dels gossos. Si es compleixen aquests requisits, les persones estarien disposades a encarir el pagament per la seva estada.

Així, els resultats d’aquesta enquesta elaborada per la Universitat de Còrdova mostren clarament la importància que tenen els gossos en sectors econòmics com el turisme. No en va, al llarg dels últims anys, els denominats viatges dog-friendly s’han constituït com una oportunitat per al sector turístic espanyol i cada vegada són més les ciutats que, a més d’esperar el turista, obren les portes als seus animals.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *