Reiki: la curació física, mental i espiritual

Reiki és un sistema de sanació energètic que utilitza l’Energia Vital Universal. Actua harmonitzant tots els aspectes de l’Ésser: el nivell físic, el nivell mental i el nivell espiritual. En aplicar Reiki s’acceleren els processos interns d’autocuració i harmonitzant les disfuncions que puguem tenir.
Rei significa universal i es refereix a la part espiritual, allò il·limitat, a l’essència energètica còsmica, que interpenetra totes les coses i circumda tots els llocs.
Ki és l’energia, la força vital individual que envolta els cossos, mantenint-los vius i fluint en tots els organismes. Ki és present en totes les coses vivents i no vivents.
Quan per motius, interns o externs, s’impedeix que el Ki flueixi correctament apareixen bloquejos i trastorns que fan que la malaltia i les disfuncions apareguin; així qualsevol malaltia és un bloqueig del flux correcte del Ki.

Segons l’opinió de Charles Darwin, el cervell que regeix l’enuig, la por, el desig (el sistema límbic) relativament simple en els peixos i rèptils és, en canvi, molt semblant al nostre en els ocells i els mamífers, el que ens permet suposar que nombroses espècies poden sentir emocions semblants a les que nosaltres experimentem. El gos, depèn del seu amo tant per les coses bones com per les dolentes. Segons l’opinió veterinària, els animals domèstics s’han convertit en el suport de les nostres mancances afectives i els nostres capricis. El resultat es mesura en patiment psíquic, neurosi i malalties psicosomàtiques que no apareixen en els seus congèneres salvatges al medi natural. Els gossos són especialment sensibles al comportament dels seus amos, són capaços de connectar amb nosaltres a un nivell impensable, demostrant una gran empatia i adaptant-se als seus estats d’ànim, unes vegades alegre, altres trist, colèric o apàtic. També creen un gran vincle amb els altres animals que conviuen amb ells, arribant a sentir una desolada aflicció quan perden a un company animal molt estimat. Jo mateixa vaig poder comprovar com el meu gos Terry, després de perdre a la seva companya Lisa, va estar més de 3 mesos negant-se a menjar.
 

Reiki és molt útil per ajudar als nostres companys en tots aquests casos, hem de fer-nos conscients que ells transmuten les nostres emocions.
A l’enviar a Reiki a un animal, en el cas d’un animal domèstic, cal considerar l’estat anímic, emocional del seu propietari, les persones que conviuen amb ell i fins i tot altres animals. Això ens pot ajudar a entendre per què un animal té determinats símptomes o determinats comportaments. Responen al Reiki, igual que a altres teràpies holístiques, més ràpidament que els éssers humans, ja que en ells no hi ha filtre racional. Reiki pot ajudar immensament als nostres companys, encara que si a casa no canvia res, o si el seu cuidador, no pren consciència dels seus propis bloquejos, és molt possible que certs problemes o comportaments, tornin a aparèixer. Pel que la majoria de les vegades caldrà tractar a les dues parts.
No obstant això, Reiki sempre ajudarà a rebaixar els nivells d’estrès, augmentarà el sistema immunitari per ajudar a curar de certes malalties i fins i tot evitarà que certs problemes vagin a més.

Sense deixar d’anar al veterinari

En els casos aguts, la teràpia és molt breu, i en ocasions pot ser suficient una sola sessió de Reiki. Reiki mai substituirà un tractament veterinari, tot i que ajudarà a una més ràpida restitució.
Es farà una avaluació minuciosa de la vida familiar: siguin defuncions, canvis de domicili, casaments, divorcis, malalties dels seus amos …. Finalment centrar-se en la simptomatologia que manifesta l’animal.
Animals tractats en un estat simptomàtic agut, recuperen la salut amb sorprenent rapidesa. Com ja he dit abans, pot ser que amb una sola sessió sigui suficient, tot i que no és el més comú.
En el cas d’animals que en estat crònic és molt possible que necessitin diverses sessions i també que admetin sessions més llargues.
Es pot utilitzar Reiki també en situacions de xoc, quan hi ha lesions, cirurgies, accidents, parts, etc. Mai aplicar sobre cremades, a causa de la calor que irradien les nostres mans.
Si hi ha diversos animals a la casa i accepten el Reiki, se’ls pot donar a tots. En alguns casos és fins i tot convenient. Si algú no ho vol o no ho necessita, t’ho farà saber.
El tractament amb Reiki no presenta mai cap risc, és absolutament compatible amb qualsevol medicació o tractament al·lopàtic o holístic, constitueix un eficacíssim aliat del veterinari ja que dóna suport i potència a l’acció terapèutica d’aquest, tranquil·litza l’animal i als seus cuidadors.

Si els agrada rebre Reiki s’acostaran i et demanaran que l’hi donis. Personalment m’he trobat de tot a casa meva, el meu gat Hugo al principi no ho volia, ja que els gats són grans Reikistas, amb el temps quan va emmalaltir m’ho demanava, uns altres, com Terry i Noah ho accepten quan ells ho necessiten i en canvi, Núvol, ho demana constantment, i si té algun problema pot estar hores rebent.

Quan se’ls ofereix Reiki, poden acceptar-lo o aixecar-se i anar-se’n. Cal respectar-ho. Podem esperar uns minuts perquè de vegades els sorprèn tant que se’n van, però al cap d’una estoneta tornen.
També pot ser que acceptin el Reiki i que siguin ells els que et diguin per on has de començar i quines zones has de tractar. Deixa’t portar, ells saben el que necessiten.
Quan un animal necessita Reiki però per les circumstàncies no ens podem apropar, per exemple en protectores, en animals salvatges o simplement perquè tenen por, se’ls pot donar a distància amb els mateixos resultats.

En quins casos podem ajudar?
lesions
Trastorns de comportament
stress
benestar emocional
Suport en processos Oncològics
Cirurgia i Rehabilitació
adopcions
socialització
cures pal·liatives

eutanàsia

Sigui com sigui, amb aquesta tècnica podem ajudar en molts casos i és una eina que sempre portem a sobre.
Tant de bo, cada vegada més, s’introdueixi en tractaments veterinaris igual que s’està oferint en hospitals.

 

Lourdes Serrano, de www.salaliberat.com

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *