Torna El Venadito, la reflexió artística contra el maltractament animal

En aquesta edició la mostra pren com a protagonistes els primats. La Fundació Mona, el Centre Cultural La Farinera del Clot i 20 espais artístics i culturals més donen veu a aquests animals i exposen la seva vulnerable situació.

Després de dos anys de pandèmia, El Venadito torna més fort i necessari que mai. La Covid 19 ha evidenciat la necessitat de viure en un món sense explotació animal i respectuós amb el medi ambient. Les nostres vides es van aturar i es van trastocar per un virus que ha donat la volta al món i ha quedat palès que no som més forts ni més llestos que la resta d’animals. Sinó igual de vulnerables.

El Venadito en la seva 4a ed. es presenta en un format molt diferent, omnipresent en els espais i transversal en la direcció del missatge. 21 espais són els que exposaran 26 obres de mida pòster 50x70cm que deixaran d’ubicar-se a les sales d’àmbit expositiu. Podrem trobar una o dues obres distribuïdes a qualsevol part dels espais que acullen la mostra.

En aquesta nova entrega de la biennal hi participen centres de tota mena: Des del Museu de les Ciències Naturals, espais artístics, centres culturals i cívics, casals… La democratització de l’art i l’apropament d’aquest és un dels objectius d’aquesta nova proposta.

Cartell de l’exposició de El Venadito

Des de El Venadito consideren que l’art serveix per remoure consciències i empatitzar amb l’espectador fent-lo partícip i conscient que som responsables i protectors del patrimoni natural, que no és nostre sinó de totes les espècies que hi cohabitem en ell. Les obres cercaran l’espectador i no l’espectador a les obres, interpel·lant-lo en espais inesperats. Des de l’organització busquen reaccions com ara la mirada, l’atenció, la sorpresa, el qüestionament, el debat, el canvi, la revolució…

La inauguració de la mostra tindrà lloc el 6 d’abril de 2022 a les 19h al Centre Cultural La Farinera del Clot, centre referència de la Biennal. Serà comissariada com a les altres edicions per l’artista i comissària Montserrat Pérez, creadora de l’espai siNesteSia. La mostra finalitzarà el 14 de juliol, dia Internacional del Ximpanzé.

Les obres estaran a la venda sempre que els espais ho permetin i els beneficis de la venda es repartiran un 20% a la Fundació i un 80% a l’artista. La intenció de la Biennal és protegir Artistes&Animales.

Una de les activitats més participativa per a la ciutadania és la GIMCANA per tots els espais en recerca de les obres que configuren la biennal. Es farà durant els més de tres mesos que estarà activa l’exposició de forma totalment gratuïta. La informació dels espais/localitzacions/ horaris es podrà descarregar en PDF a la web de tots els centres participants.

Opcionalment es podrà adquirir per recórrer la mostra el carnet SÓC MONA l’import del qual de 5€ servirà com a donatiu a la Fundació MONA. Aquest carnet posa en rellevància el gènere i el nostre passat evolutiu. Cada vegada que es visiti un dels espais que participen a la mostra, el carnet serà segellat pel personal del centre. En obtenir 15 segells, s’aconseguirà una entrada gratuïta per visitar la Fundació MONA.

A més, es faran tallers artístics i pedalades en grup per visitar les obres. Totes les activitats introdueixen pautes d’hàbits respectuosos amb els animals i els seus hàbitats, fent especial èmfasi en l’educació com a element transformador de la societat.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *