Un guàrdia urbà acaba amb la vida d’un gos amb quatre trets després de ser agredit per l’animal

La Guàrdia Urbana ha abatut a un gos després d’una baralla amb cinc gossos més que anaven sense lligar i que havien ferit a dues persones, un agent de la policia i un veí. Els fets es van produir la matinada de dijous als Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer de Barcelona.

Segons ha explicat la pròpia Guàrdia Urbana, després de rebre la trucada d’un veí, la policia municipal es va presentar a els Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer del barri de Poble-sec per controlar la presència de sis gossos solts que havien agredit a una persona. Quan els agents es van disposar a parlar amb el responsable dels cans, els policies van ser atacats pels animals.

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha explicat així els detalls del que va passar a través del seu compte de Twitter: “Quan hem accedit al parc, hem observat un grup de sis gossos de mida gran sense lligar. En apropar-nos al responsable, els animals han atacat els agents, que han intentat protegir-se infructuosament amb les defenses “.

La policia municipal ha continuat amb la seva exposició d’aquesta manera: “Tres gossos han envoltat a un dels agents, un l’ ha mossegat per l’esquena a l’alçada de la cama. Ha corregut fins a l’estany on els gossos l’han perseguit, i ha continuat utilitzant la defensa personal, i al no aconseguir frenar l’agressió ha hagut de fer servir l’arma de foc “.

Els fets han acabat amb la vida d’un Staffordshire americà, un gos de raça potencialment perillosa. La Guàrdia Urbana ha declarat que aquests gossos han d’anar sempre lligats i amb morrió, sense cap tipus d’excepció. A més, la policia municipal ha denunciat el responsable dels gossos, que no és el propietari, com a presumpte autor d’un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat, així com per incomplir l’ordenança dels animals.

La propietària de l’animal, per la seva banda, ha declarat que va a denunciar a la policia pel tracte rebut: “Els agents sabien que la gossa estava morta i m’ho van amagar, es van riure de mi. L’autoritat va disparar quatre trets a la gossa. No un, sinó quatre. Vull denunciar a l’agent que la va matar amb quatre trets i la resta per burlar-se de mi “.

L’Ajuntament de Barcelona va aprofitar el matí d’ahir per descartar qualsevol tipus de similitud amb el cas de la gossa Sota. Des de la Comissió de Seguretat s’ha explicat que l’agent que va abatre a Staffordshire havia rebut la formació acordada després de l’episodi amb Sota.

D’altra banda, Frederic Ximeno, de la Comissió d’Ecologia, ha dit el següent sobre els fets succeïts a la matinada de dijous: “El reponsable de l’animal no ha fet res pel control dels gossos. Tenir un gos requereix d’una responsabilitat molt gran. El que ha passat és greu en tots els sentits “.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *