I si comprem un gos per Nadal? Associacions especialitzades no ho recomaen

S’acosta el Nadal i molts decideixen regalar un gos per aquestes festes. El que a priori sembla una bona idea pot acabar no sent-ho, si més no, això és el que diuen les dades. Un estudi conduït per la fundació especialitzada Affinity ha conclòs que el 80% dels espanyols no vol rebre un gos com a regal. La dada és significativa perquè el mateix estudi assegura que un de cada quatre té pensat fer justament aquest regal. Les probabilitats, per tant, de regalar un gos de manera no desitjada són molt altes. 

Isabel Buil, directora de Fundació Affinity, assegura que seran “milers” els gossos que arribaran a les llars en forma de regal aquest nadal. Buil és taxativa: “l’arribada d’un gos a una llar és una qüestió seriosa que no es pot prendre a la lleugera”. Segons les dades que té l’associació, el risc d’abandonament és alt.

A Espanya, més de 100.000 gossos són abandonats a l’any. La immensa majoria va a gosseres, en molts casos portades per voluntaris. Concretament, el 70% dels animals regalats per nadal són abandonats, segons dades de SOS Golden. Altres estudis recents asseguren que la xifra s’hauria reduït fins al 60%. 

Un problema afegit que alerta els cuidadors és el gran índex de sacrificis que provoquen els abandonaments. “De tots els gossos que van a parar a la gossera, més de la meitat són sacrificats per falta d’espai, molts d’ells amb menys de 18 mesos de vida”, lamenten des de SOS Golden. 

Una situació diferent, segons el mateix estudi, es dóna quan de manera meditada una família opta per fer-se càrrec d’un animal de companyia. En aquest cas sí que poden haver-hi beneficis mutus, segons Affinity, ja que la majoria de nens gaudeixen de la companyia d’un animal. A més, destaquen el suport emocional que aquest pot arribar a donar. 

Més enllà de les xifres, sembla haver-hi un consens entre els qui dediquen el seu temps als animals de què no és convenient aquest tipus de regal per nadal. El concepte de “regalar” ja és, en sí mateix, un distintiu que per molts suposa tractar l’animal com un objecte. Un mal principi per fer-s’hi càrrec, tenint en compte que els cuidats i responsabilitats poden durar més de 15 anys.

Altres notícies que et poden interessar:

Les 5 preguntes que cal fer-se abans de comprar un gos

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari