Barcelona tindrà platja per a gossos tot i les greus conseqüències ocasionades pel temporal Nelson

El temporal Nelson no va afectar pràcticament la platja de Llevant i els gossos podran gaudir un estiu més del seu espai d’esbarjo durant la temporada de bany.

El temporal Nelson va tornar a mostrar la fragilitat de les platges catalanes durant la Setmana Santa. Poques setmanes abans de l’inici de la temporada de bany, el fort vent i les pluges van ocasionar danys als espigons i passejos i van buidar bona part de la sorra de les platges de Barcelona i de la seva Àrea Metropolitana, sent Badalona, Montgat i Viladecans alguns dels territoris més afectats.

A hores d’ara, els ajuntaments afectats estan buscant solucions desesperades per tal de pal·liar els danys produïts a les zones costaneres a conseqüència del temporal Nelson. Alhora, el govern espanyol està avaluant els efectes finals del temporal i esperant el possible retorn de la sorra i, fins i tot, estudia declarar l’emergència amb l’objectiu accelerar la recuperació de les platges i garantir la campanya d’estiu.

Com ha afectat el temporal Nelson la platja per a gossos de Llevant?

Tot i els danys i les destrosses ocasionades per la borrasca Nelson, si res no canvia, Barcelona tindrà habilitat un any més el seu espai d’esbarjo per a gossos a la platja de Llevant.

Animalados ha parlat amb l’Ajuntament de Barcelona, des d’on es mostren optimistes amb el futur funcionament de la platja canina: “En principi no hi ha afectació. El temporal va afectar, sobretot, a les platges del districte de Ciutat Vella, no tant a les de Llevant. Malgrat això, aquesta setmana s’està fent l’avaluació de la sorra passat el període de retorn natural i en els propers dies tindrem més informació”, comenten.

Quan començarà a funcionar la platja per a gossos de Barcelona?

Durant la temporada alta de bany, l’Ajuntament de Barcelona instal·larà un any més una àrea delimitada per a gossos a la part nord de la platja de Llevant. Aquesta àrea d’esbarjo caní funcionarà del 25 de maig a l’11 de setembre.

L’espai habilitat per a gossos de la platja de Llevant es va inaugurar l’estiu de l’any 2016 en una aposta clara de l’Ajuntament de Barcelona per la convivència entre les persones i els animals de companyia.

La platja de gossos és un espai separat físicament de la resta de la platja de Llevant, que manté les tanques perimetrals a la zona del trencant amb l’aigua i a l’espigó, per evitar que els gossos en puguin sortir. El seu horari és de 10:30 h a 19:30 h.

La platja canina disposa de dos informadors ambientals que duen a terme tasques de control d’accessos, ja que només hi poden accedir els gossos identificats amb microxip, tasques de seguiment, repartiment de bosses de recollida d’excrements i informació als usuaris, tant en el mòdul d’informació com als accessos a la platja, perquè els usuaris amb gossos segueixin el traçat establert fins a l’entrada de l’àrea, com a garantia de bon funcionament de l’espai.

Aquesta zona disposa de servei de neteja manual, tant de l’espai com dels accessos. A més, la platja gaudeix d’un servei de control de la qualitat de l’aigua i de la sorra, que porta a terme l’Agència de Salut Pública (ASPB) tal com estableix la Directiva 2007/CE.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *