Una ciutat espanyola llança una iniciativa a escoles per fomentar el respecte als animals de companyia

El programa ‘EducanDOG’ abordarà qüestions molt importants sobre el benestar animal com ara la importància de l’adopció en lloc de la compra.

Múrcia ha llançat una iniciativa amb què vol continuar assentant-se com a ciutat petfriendly. L’ajuntament de la capital de la Regió, dins del seu pla d’accions de benestar animal, ha desenvolupat el programa ‘EducanDOG’, amb què pretén fomentar a diferents col·legis la tinença responsable d’animals de companyia, la sensibilització sobre el maltractament animal, protecció i cura.

Un total de deu centres educatius de Múrcia tindran el privilegi de participar en el programa. Aquesta iniciativa, a la qual tindran accés alumnes de 1r a 3r de Primària, oferirà nocions bàsiques d’educació i higiene canina, compartirà la importància de l’adopció d’animals en lloc de la compra i informarà dels recursos disponibles per a l’adopció d’animals de companyia.

A través d’aquesta iniciativa, el consistori murcià pretén fomentar actituds i hàbits per prevenir el maltractament i l’abandonament, dos dels problemes més importants que pateixen els animals a Espanya. A més, el programa informarà sobre normes, drets i deures respecte a la cura i tinença d’animals i s’ensenyarà a respectar les normes cíviques com a recollida de femta, ús de cadena i collaret, evitar molèsties per soroll i olors.

Per desenvolupar aquest programa de manera efectiva, tècnics municipals de CEPROMUR, el centre de protecció animal del municipi de Múrcia, estan formant alumnes voluntàries de la Facultat de Veterinària de la Universitat de Múrcia. Aquestes estudiants seran les encarregades d’impartir la formació als centres educatius.

De moment, segons informa l’Ajuntament de Múrcia, les escoles que s’han adherit al programa ‘EducanDOG’ són: CEIP Verge de Guadalupe, CEIBAS Salzillo, CEIP L’Arbreda, CEIP Nostra Senyora d’Atocha, CEIP Manuel Fernández Caballero, CEIP Francisco Noguera Saura, CEP Monteazahar, CEIP La nostra Senyora de la Candelaria, CEIP Sant Joan Baptista i CEIP Escultor González Moreno.

Des d’Animalados celebrem l’impuls d’iniciatives municipals que tinguin com a objectiu educar els centres educatius i els més joves sobre com cuidar i respectar els animals de companyia, així com sensibilitzar sobre la importància de l’adopció i del no abandonament. Tant de bo el programa ‘EducanDOG’ de la ciutat de Múrcia serveixi d’inspiració per a altres ajuntaments que també vulguin aportar el seu granet de sorra a la protecció i el benestar dels animals de companyia.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *