Cavalls morts a trets i en estat de descomposició en una hípica de Ripollès

FAADA denunciarà el propietari dels cavalls i lluitarà per aconseguir el decomís de tots els animals de l’hípica.

A principis del mes de novembre, la fundació FAADA va rebre diversos avisos que alertaven tant de males condicions en què es trobaven els cavalls d’una hípica de Ripollès, així com de les estremidores accions que duia a terme el propietari. En particular, uns excursionistes havien descobert que en aquest lloc hi havia nombrosos cadàvers de cavalls.

Un cop es van fer les proves d’aquests fets, les tècniques de FAADA van enviar una petició d’inspecció al Cos d’Agents Rurals. Des de la Fundació tenien clar que el propietari de l’hípica matava els cavalls d’un tret i tenien evidència gràfica que ho provava.

Després d’una primera inspecció, en què ja es van trobar cadàvers i cavalls en mal estat, van sospitar que podia haver-se produït una nova mort, així que van insistir perquè es realitzés una segona inspecció i es presentessin els veterinaris del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DAAC) aquell mateix dia.

Efectivament, en aquesta segona inspecció es va trobar un nou cadàver de cavall amb un tret al cap, fet que va confirmar la veracitat de les investigacions. Així que el 29 de desembre, després de demostrar totes les irregularitats de l’hípica, el DAAC va decidir decomissar tres dels nou cavalls, i fer una nova inspecció amb els Mossos d’Esquadra per poder investigar el delicte de maltractament.

Els Mossos d’Esquadra troben cavalls morts a trets

Els agents dels Mossos desplaçats a l’hípica van poder localitzar tres cavalls morts, dos dels quals amb signes d’haver estat matats d’un tret. Els cadàvers estaven repartits per deferents espais de la finca en estat de descomposició.

Els Mossos van identificar el responsable de l’hípica, que serà investigat per maltractament animal, i li van intervenir l’arma de foc amb què, presumptament, hauria disparat i matat els seus animals.

Des de FAADA lamenten que no s’hagin decomissat tots els cavalls, sobretot tenint en compte que les seves vides corren perill. Des del seu departament legal denunciaran el propietari dels animals i treballaran per aconseguir la pena més gran possible i el decomís de tots els èquids que es trobin a l’hípica.

La fundació agraeix als Serveis Territorials del DAAC de Girona la rapidesa de l’actuació, però sobretot al Cos d’Agents Rurals de Catalunya, especialment al grup especialitzat en èquids, per la seva professionalitat i entrega, ja que sense la recerca d’aquest cas no hagués estat possible.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *