Coneix com serà la nova platja canina de Canet de Mar

El Departament de Costes ha acceptat la proposta presentada per l’Ajuntament de Canet de Mar per destinar un espai exclusiu per al bany dels gossos a la platja del municipi.

Canet de Mar tindrà una platja per a gossos. Fa un any l’Ajuntament d’aquest municipi va demanar al Departament de Costes la modificació del pla d’usos de la platja per tal de poder-hi incorporar un espai reservat per al bany i esbarjo dels peluts. Finalment, al mes de maig es va rebre l’aprovació de la modificació on es recullen les característiques d’aquest nou espai.

La platja canina de Canet de Mar estarà ubicada a la platja del Cavaió fins al 30 de setembre y tindrà una superfície de 750 m2. L’espai estarà delimitat per una tanca perimetral que es retirarà a final de temporada. La zona habilitada per a gossos estarà oberta al mar i estarà senyalitzada amb les normes d’ús i higiene.

La platja del Cavaió és una platja semi-urbana amb una llargada de 600 metres i una amplada mitjana de 50 metres. La sorra té una composició gruixuda i també conté roques granítiques que baixen al subsol de les rieres i rials. Aquesta platja queda limitada geogràficament per l’espigó de roques i el rial Vall Maria que separa les poblacions de Canet i Arenys de Mar.

La instal·lació d’aquesta nova platja va ser la quarta proposta més votada dels pressupostos participatius celebrats l’any 2018 que servien perquè la ciutadania pugues decidir en què volia destinar una part del pressupost municipal de l’any 2019-2020. Per tant, es tracta d’una victòria per part de tots els amants dels animals d’aquest municipi del Maresme.

La proposta va aconseguir 270 vots i es va determinar una inversió de fins a 30.000 euros. Entre les propostes seleccionades en aquella mateixa edició cal destacar la renovació i millora dels parcs infantils, la creació d’un espai esportiu obert polivalent i l’adequació de voreres per a facilitar l’accessibilitat.

Un cop aprovada la proposta de les canetenques i els canetencs, l’Ajuntament va sol·licitar al Departament de Costes poder reservar aquest espai destinat exclusivament per a gossos. Finalment, el permís definitiu va arribar el passat mes de maig i actualment s’ha iniciat el procés d’adjudicació d’obres per tal de poder delimitar aquest espai tal com s’indica des de Costes.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *