El Centre d’Atenció d’Animals Abandonats de Companyia del Maresme recull 25 cadells en menys de 72 hores

En els darrers mesos s’ha detectat un creixement exponencial de l’abandonament d’animals.

L’abandonament d’animals de companyia continua sent una xacra a la nostra societat. El Consell Comarcal del Maresme ha anunciat que en menys de 72 hores van arribar al Centre d’Atenció d’Animals Abandonats de Companyia del Maresme (CAAD) tres caixes plenes de cadells, alguns d’ells amb pocs dies de vida.

El desbordament causat per l’arribada d’aquests cadells va obligar el CAAD del Maresme a demanar la col·laboració ciutadana per aconseguir persones que poguessin tenir cura dels animals durant el primer mes i mig de vida.

Afortunadament, la crida social impulsada pel refugi animal del Maresme va tenir una resposta positiva de manera immediata i, actualment, hi ha moltes possibilitats de supervivència de tots els cadells.

El Consell Comarcal del Maresme ha anunciat que en els seus 17 anys de vida, el CAAD Maresme mai havia viscut un episodi similar. Amb poques hores de diferència van arribar al Centre un total de 25 cadells procedents d’Argentona, Pineda de Mar i Tordera.

Tot i això, el Consell adverteix que en els darrers mesos s’ha detectat un creixement exponencial de l’abandonament d’animals i, especialment de cadells, que obliga a fer de nou crida a la tinença responsable d’animals. Recordem que està prohibida la cria d’animals per part de particulars i, per descomptat, el seu abandonament.

L’increment de gossos i gats que han arribat al CAAD Maresme els darrers mesos i l’evolució de les recuperacions i adopcions que, com és habitual s’han alentit a l’època estival, han posat el Centre al límit de la seva capacitat. Entorn de 220 animals esperen una llar i cosa insòlita: molts d’ells són cadells.

L’adopció d’animals de companyia, una decisió meditada

La introducció d’un animal de companyia dins d’un nucli familiar és una decisió molt responsable que no pot ser presa a la lleugera. Abans d’adoptar un gos o un gat has de valorar si estàs preparat per mantenir-lo i cuidar-lo amb garanties per a tota la vida. Si després de reflexionar-ho bé, finalment has decidit acollir un animal a casa teva, és molt important que tinguis tot preparat per a la seva arribada, garantint així el seu màxim benestar des del principi.

Les persones que estiguin pensant adoptar un gos o un gat, o hagin perdut el seu animal de companyia, poden consultar la web del CAAD Maresme o contactar amb el centre per telèfon (93 797 42 72) o correu electrònic (atencioanimals@ccmaresme.cat).

El CAAD del Maresme és un servei gestionat pel Consell Comarcal que dona servei a vint-i-un municipis: Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Montgat, Òrrius, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Teià, Tiana i Tordera.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *