Els amos dels gossos prenen el carrer per reclamar els seus drets

Més de 500 persones s’han manifestat avui pel centre de Barcelona amb els seus gossos per denunciar que els falta espai a la ciutat. Encara que no es freqüent veure tants gossos junts no se sentia cap lladruc. Els únics que trencaven el silenci eren els amos dels gossos que, indignats, no paraven de repetir: «Nosaltres, també, som Barcelona». Entre els manifestants hi havia gent de tot tipus, però sobretot moltes dones i gent jove. Pel que fa als gossos, costava trobar alguna raça que no hi fos representada. La Júlia, que havia anat a la manifestació acompanyada de la seva gossa Rumba, lamentava que al parc on ella acostuma a anar, «sempre està brut per culpa dels nois que hi van i els gossos no en tenen cap culpa». Malgrat això, la Júlia lamenta que «cada cop la gent és més impertinent amb els amos dels gossos» i ho atribueix al canvi de lleis, cada cop més restrictives. Segons lamenta, aquesta pressió «encara és molt pitjor si el teu gos és de raça considerada perillosa».

Entre les pancartes que portaven els manifestants, la majoria feien referència als parcs de la ciutat: «Els parcs seran sempre nostres» o «als parcs hi ha espai per a tothom». En un moment de la protesta, els manifestants han vist com una noia recollida els excrements del seu gos i tots s’han posat a aplaudir-la: «Som cívics», anaven cridant.

La manifestació, convocada per l’associació Espai Gos BCN, ha començat a la plaça Universitat i ha acabat a la plaça Sant Jaume. Des d’Espai Gos BCN denuncien que l’Ajuntament no ha complert amb el seu compromís d’ampliar fins a 19 pipicans de la ciutat, ni tampoc no ha construït totes les noves àrees que havia anunciat. La construcció de tots aquests espais era el pas previ abans de començar a multar a tothom qui porti el gos a alguns parcs determinats on, a partir de setembre, els gossos ja no hi seran tolerats. Pel que fa als espais compartits, que són les places o parcs on durant una estona també hi podran haver gossos, Espai Gos denuncia que les hores que els proposen son insuficients (de 6 a 7 del matí i 21 a 22 fins a les 24 h).

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *