Àrees per a gossos: la guía de Barcelona

Consulta tota la informació sobre les noves i antigues àrees per a gossos a Barcelona

El govern municipal d’Ada Colau continua amb el seu projecte de fer arribar una nova àrea per a gossos a cada districte. Aquesta mesura, la més ambiciosa a nivell econòmic en matèria animalista, compta ja amb ja amb números i concreció. Les noves àrees per a gossos costaran prop d’1,9 milions d’euros, segons el propi Ajuntament. Unes xifres molt elevades que no han solucionat el problema de la mobilitat amb els gossos, segons el seguiment que hem pogut fer des de Animalados. La intenció per part del consistori d’Ada Colau és desplaçar progressivament els gossos dels parcs cap a les noves àrees d’esbarjo, fet que ha provocat fortes disputes entre els veïns i l’Ajuntament de Barcelona. 

Algunes de les noves àrees han tingut molt bona acollida entre l’opinió pública, com l’àrea de les Corts. Però altres, com l’àrea situada a Gran Via amb el carrer Nàpols ja presenta seriosos problemes a l’Eixample. Les àrees per a gossos que no funcionen bé resulten un problema. L’Ajuntament s’havia proposat evitar que els barcelonins accedissin a parcs públics amb els seus gossos, amb el que la seva entrada ha estat prohibida en la majoria d’ells. És el cas de la nova àrea per a gossos a Sarrià-Sant Gervasi.  Els usuaris es troben ara amb àrees per a gossos que, en alguns casos, no funcionen bé, i alhora, davant la impossibilitat d’anar a parcs públics amb els seus gossos. L’Ajuntament ha previst que cada districte compti amb almenys una gran àrea, amb un mínim de 700m².

En aquest mapa es pot consultar on s’ ubicaran les noves àrees d’esbarjo per a gossos.

Ciutat Vella, Horta-Guinardó, Sarrià-Sant Gervasi, les Corts i Sant Andreu comptaran amb noves instal·lacions, que es poden observar en el següent mapa. A l’Eixample, en canvi, s’ha optat per ampliar les superfícies existents.

Els antics pipi-cans

Algunes de les noves àrees per a gossos estan lluny de molts veïns. En el següent enllaç es poden consultar els antics pipi-cans “de tota la vida”. Molts d’ells estan en mal estat o són petits. Una queixa molt habitual és que les reixes estan molt baixes, de manera que molts gossos poden escapar-s’hi. En el següent enllaç es poden consultar la majoria dels antics pipi-cans. 

 Consulta aquí totes les àrees de gossos ja existents 

Criticisme amb els nous espais

La plataforma ciutadana Espai Gos BCN, s’havia mostrat crítica amb els nous espais proposats per l’ajuntament en la seva fase inicial. Al seu entendre, l’ampliació anunciada era del tot insuficient i va reclamar més zones d’esbarjo i més grans. També apostaren per més espais compartits, on hi puguin ser els gossos amb els veïns. Fins al moment, no han valorat les noves dades aportades per l’Ajuntament, que ara inclouen una previsió futura de les àrees de Priorat (Sants-Montjuic) i la plaça Alfons Comín (Gràcia).

La zona d’esbarjo més àmplia serà la de Sarrià-Sant Gervasi, amb 1.300m²: S’hi podrà accedir en el xamfrà dels carrers de Ganduxer i Bori i Fontestà. La resta d’espais habilitats tindran, com a mínim, 700m². 

La mesura és un intent per part del consistori per evitar multar aquells que portin el gos deslligat. Una mesura molt polèmica que la pròpia Colau ja estudia ajornar

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *