Els Mossos sancionen a una persona per passejar a una cabra lligada amb una corretja

Els Mossos d’Esquadra han comunicat que les persones que surtin al carrer i trenquin el confinament per passejar amb animals que no siguin gossos seran sancionades.

“Ni canaris, ni porcs vietnamites, ni una cabra com la que ha estat vista a Palafrugell són excusa per sortir al carrer i trencar el confinament”. Aquest és el missatge que han transmès els Mossos d’Esquadra a través de les seves xarxes socials. La policia catalana ha presenciat en els últims dies a diverses persones que han utilitzat animals que no són considerats de companyia per sortir a passejar. Per tant, aquestes persones no han complert amb les mesures de prevenció establertes durant l’estat d’alarma a Espanya.

Un dels casos més sorprenents s’ha produït al municipi gironí de Palafrugell, on els Mossos d’Esquadra han sancionat a una persona per passejar a una cabra lligada amb una corretja. El transeünt, al sortir al carrer amb un animal no considerat de companyia, ha incomplert la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana.

Des de la comissaria de Mossos d’Esquadra de Girona expliquen que: “Sortir a passejar amb el gos no ha de ser un motiu d’excusa per trencar el confinament. Simplement ha de ser un passeig breu perquè l’animal pugui realitzar les seves necessitats fisiològiques. Si una persona està passejant el seu animal de companyia i veiem en el seu DNI que es troba molt lluny de la direcció de casa seva, aquesta persona també pot ser sancionada “.

Recordem quines són les accions permeses amb els gossos durant l’estat d’alarma:

-Està permès passejar els gossos perquè puguin fer les seves necessitats. Ara bé, aquestes passejades han de ser curtes.

-Només podrà anar una persona al costat de l’animal. Durant el passeig no es podrà entrar en contacte amb altres persones ni altres animals.

-És obligatori portar una ampolla d’aigua i detergent per netejar l’orina. També cal portar bosses per a la pertinent recollida dels excrements.

-S’han de prioritzar els horaris de menys afluència per sortir a passejar amb el gos, així es pot evitar el contacte amb altra gent i amb altres animals.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *