correbous, Vidreres, consulta

Els veïns de Vidreres decidiran sobre el futur dels correbous

L’alcalde de Vidreres ha anunciat que el proper 15 de març tindrà lloc una consulta popular per decidir el futur dels correbous a la localitat gironina.

El futur dels correbous a Vidreres està en mans dels seus propis veïns. Així ho va anunciar el dimecres 12 de febrer Jordi Camps, alcalde d’aquest poble de Girona. Després de reunir-se amb partidaris i detractors de les celebracions amb animals, el consistori ha decidit que tindrà lloc una consulta el proper diumenge 15 de març perquè els habitants del poble decideixin si volen seguir amb els correbous, o pel contrari, volen acabar amb aquests espectacles tan cruels.

L’Ajuntament de Vidreres ha comunicat que la consulta se celebrarà al Centre Cívic i tindrà un funcionament semblant al de les eleccions municipals. Abans de que es produeixi la votació del referèndum, tindrà lloc un període de campanya que anirà de l’1 de març fins al 13 de març. El dissabte 14 de març serà un dia dedicat a la reflexió.

La pregunta concreta que es plantejarà en aquesta consulta serà la de: Vols correbous a Vidreres? Qualsevol persona resident a Vidreres que sigui major de setze anys podrà respondre a aquesta pregunta, de manera que el cens estarà format per una mica més de 6.000 votants.

Recordem que la consulta del proper 15 de març neix motivada pels incidents ocorreguts en els últims correbous celebrats a Vidreres. Per aquest motiu, l’alcalde de la localitat considera que: “és molt important que hi hagi la màxima participació possible, per demostrar què vol de veritat el poble”.

L’anunci de la consulta sobre el futur dels correbous a Vidreres va coincidir amb la presentació de Prou ​​Correbous a la localitat de Girona. Representants de les nou entitats que formen aquesta Plataforma van estar en l’acte de presentació que va tenir lloc a la Plaça de l’Església. Després de la lectura del manifest, Prou ​​Correbous va demanar l’abolició d’aquest tipus d’espectacles per a garantir així el benestar dels animals, la coherència i l’evolució de la societat.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *