lobo, Queralbs, Vall de Núria

Troben a un llop passejant-se per les pistes de neu de la Vall de Núria

Dimecres passat a la nit, dos treballadors de l’estació d’esquí de la Vall de Núria van observar i van gravar a un llop que es passejava tranquil·lament per les pistes del municipi de Queralbs.

Lluís Torrent, un dels dos empleats que va viure en primera persona la presència del llop, va aconseguir filmar a l’animal amb la càmera del seu mòbil. A les imatges es pot veure perfectament com el llop es passeja tranquil·lament per la neu de la Vall de Núria. Al vídeo, una de les dues persones adverteix de la possible coixesa que pateix l’animal al llarg del seu passeig.

El Departament de Territori i Sostenibilitat porta dos anys seguint el rastre dels llops a Catalunya. Al llarg de 2019 es té constància de la presència de dos animals en el territori català, un a la zona de Port del Comte i l’altre al Ripollès. Per tant, tot i ser en un nombre molt reduït, es pot dir que actualment hi ha algun exemplar de llop vivint a Catalunya.

No és la primera vegada que es reprodueixen imatges d’un llop a la zona de Queralbs. Ja al 2014 el fotògraf Ferran Jordà va aconseguir algunes fotografies d’aquest animal salvatge en aquesta zona del Ripollès. Jordà va anar a la Vall de Núria a la recerca de fauna salvatge del Pirineu, i gairebé per casualitat, es va trobar amb la presència del llop.

Segons ha informat l’Agència Catalana de Notícies, els exemplars de llop que es troben als Pirineus, a França i a Catalunya, provenen de l’expansió natural de la població italiana de llop. Des dels Apenins, el llop italià va arribar als Alps francesos, i des d’aquí, alguns exemplars han arribat al pirineu català.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *