La nova gran àrea d’esbarjo per a gossos de Barcelona s’estrenarà al novembre

Amb retard i a poc a poc, però les obres per construir la nova gran àrea d’esbarjo per a gossos de Barcelona ja han començat. La previsió inicial era que el nou equipament s’inaugurés al juliol com a molt tard, però caldrà esperar fins al novembre, si no hi ha cap altre contratemps.

La nova àrea d’esbarjo està ubicada a la Via Favència amb Avinguda Meridiana, just en el punt on aquesta via ràpida es troba amb la ronda de dalt. Tot i estar una mica aïllada de la trama urbana de la ciutat, la seva inauguració és molt important per Barcelona ja que és la primera gran àrea d’esbarjo que s’obrirà seguint els criteris de la nova ordenança de tinença d’animals. El text, aprovat per l’anterior govern i impulsat ara per l’equip d’Ada Colau, vol garantir suficients espais perquè els gossos puguin córrer i jugar. El compromís parla d’una gran àrea (mínim 700 metres quadrats) a cada districte. A més de les dimensions, els nous equipaments corregeixen alguns dels problemes que s’havien detectat en els anterior pipí cans, com per exemple, l’alçada de les tanques. La nova tanca arribarà fins als 1,80 metres per evitar la fugida dels gossos, i estarà feta de materials que no ocasionin danys a les extremitats i no permetin que els gossos hi puguin passar el cap.

Segons el projecte, a l’interior de l’àrea hi haurà bancs i papereres de material no oxidable, així com també una font dissenyada perquè els gossos puguin beure sense dificultats. El paviment serà de sauló, amb una petita zona de sorra garbellada perquè els gossos hi juguin, i es disposarà d’un sistema de reg.

També s’incorporaran elements per facilitar el joc i el divertiment dels animals que consistiran en pals metàl·lics d’acer galvanitzat pintats amb tractament antigrafiti, i s’instal·laran altres elements que contribueixin a la bona socialització. S’utilitzaran materials fàcilment reciclables en el conjunt de l’equipament.

La millora de l’espai públic d’aquest àmbit inclou la instal·lació de nova il·luminació a l’àrea de gossos i també al camí, que esdevindrà un espai d’estada i repòs pel vianant. Així mateix, es crearan zones d’ombra amb la plantació de nova vegetació i arbrat. El nombre total d’arbres de l’àrea verda augmentarà de 37 a 52 entre els ja existents i els de nova plantació.

Moltes de les característiques de la nova àrea coincideixen amb la que es va inaugurar a fa uns mesos a l’Eixample, tot i que aquella és temporal i no forma part del nou pla ja que no compleix amb les dimensions. Animalados.com la va visitar amb diferents experts per analitzar el seu funcionament i es van trobar alguns defectes.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *