Més d’un milió de persones demanen la fi de l’experimentació amb animals

La Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) #SaveCrueltyFreeCosmetics, liderada per una àmplia xarxa d’ONGs de tot Europa, es va tancar amb un total de 1.413.383 signatures recollides en un any.

Més de deu milions d’animals (gats, gossos, conills, ratolins, etc.) són maltractats cada any en investigacions i assaigs a laboratoris de tot Europa. Davant d’aquesta situació, els ciutadans i les ciutadanes europees exigeixen que es posi fi a l’ús dels animals per a cosmètics i altres assaigs químics, així com un pla ambiciós per acabar gradualment amb tots els experiments en animals.

La Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) #SaveCrueltyFreeCosmetics ha tingut un èxit aclaparador, amb més d’un milió de persones que han exigit la fi de l’experimentació animal. Aquesta proposta ha estat liderada per una àmplia xarxa d’ONGs de tot Europa, entre les quals hi ha FAADA (Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals), a Espanya.

La iniciativa, aprofitant el bon resultat aconseguit, ha recordat la posició adoptada l’any passat pel Parlament Europeu, que va donar lloc a una resolució en què es demana a la Comissió Europea que coordini, juntament amb els Estats membres, un pla concret per accelerar la transició als assajos sense animals.

“Tenint en compte els reptes sanitaris, mediambientals i polítics a què s’enfronten actualment Europa i el món, l’enorme suport públic envia un senyal molt clar als legisladors europeus sobre les contínues i fortes demandes en aquest tema”, indica Reineke Hameleers, CEO de la coalició Eurogroup for Animals.

“Esperem que aquesta vegada la Comissió Europea, i els governs nacionals, respectin les posicions de la ciutadania i del Parlament Europea i actuïn per presentar un pla urgent cap a la transició a una ciència lliure d’animals, treballant així també per a una millor protecció dels éssers humans”, afegeix Hameleers.

La Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) #SaveCrueltyFreeCosmetics, que va ser llançada l’agost del 2021, ha comptat també amb el suport de les empreses mundials de bellesa i cura personal The Body Shop i Dove.

Esperem que el resultat de l’ICE serveixi de punt d’inflexió per posar fi al maltractament animal als laboratoris. Només així podrem acabar amb episodis tan tristos i lamentables com el viscut a Espanya durant el 2021 al laboratori Vivotecnia, on van sortir a la llum imatges terribles del patiment que vivien els animals en aquest centre d’experimentació.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *