China, mercado

Shenzhen prohibeix permanentment el consum de gossos i gats

Shenzhen, una de les ciutats més grans de la Xina, ha prohibit el comerç i el consum d’animals silvestres. La mesura inclou el consum de la carn de gos i gat.

La ciutat meridional de Shenzhen no vol prendre cap risc. Per aquest motiu, dijous passat va decretar la prohibició de menjar animals silvestres (serps, pangolins, etc.). La mesura, que inclou el consum de gossos i gats, té com a objectiu impedir futures epidèmies com el coronavirus. La llista d’animals permesos per a l’alimentació són porcs, vaques, ovelles, rucs, conills, pollastres, ànecs, oques, coloms i guatlles, així com altres inclosos en el Directori Nacional de Recursos Genètics de Bestiar i Aus Domèstiques, com camells o cavalls .

El consum d’animals silvestres és una de les pràctiques més populars de les ciutats de sud de la Xina, entre les quals es troben Shenzhen. Per aquest motiu, el propi govern de Shenzhen assegura que la seva mesura és la més estricta de totes les imposades a la Xina des que les autoritats van iniciar una campanya contra el consum d’animals salvatges després de les sospites que el covid-19 s’originés en un mercat d’animals de Wuhan.

Recordem que el primer cas de coronavirus conegut va ser detectat al desembre a la ciutat de Wuhan. Les autoritats van rastrejar l’origen de virus fins a trobar un mercat d’aliments en el qual es venien animals silvestres com pangolins o civetes. Xina ha registrat fins al moment 3.322 morts i 81.620 casos de covid-19 segons les últimes xifres publicades per l’Organització Mundial de la Salut.

La prohibició del comerç i consum d’animals silvestres, que entrarà en vigor el proper 1 de maig, preveu multes mínimes de 100.000 iuans, que equivalen a uns 13.000 euros, tot i que les sancions poden ser majors en funció del valor dels animals decomissats. La mesura presa a Shenzhen podria ser adoptada per la resta de les ciutats xineses en els propers dies.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *