Una associació catalana crea els primers sacs de dormir amb gos de tot el món

Animalados

Els començaran a regalar aquestes setmanes als sensesostre de Barcelona

A la llarga llista de problemes que pateixen les persones que viuen al carrer n’hi ha un que perdura des de fa massa temps: els albergs per a persones sense llar no accepten gossos. Aquesta mancança implica que, quan arriba el fred, han d’escollir entre seguir dormint al carrer amb el seu company o bé abandonar-lo i anar a un alberg dels que ofereixen els ajuntaments quan cauen les temperatures. Per a la majoria, l’opció és ben clara. I és que els vincles que es creen entre els gossos i els seus amos quan tots dos viuen al carrer estan a un altre nivell.

Per ajudar a esborrar aquest problema de la llista, o almenys reduir-ne l’impacte, l’Associació Catalana d’Excursionisme Caní s’ha inventat els primers sacs de dormir per a persones i gossos. Es tracta d’uns sacs normals i corrents però que porten com una extensió a la part de dalt, de forma rectangular, perquè hi pugui entrar també el gos. «En dormir junts, la persona i el gos es poden donar calor mútuament”, explica Pere López, portaveu de l’entitat.

“Fa un parell d’anys hi va haver una onada de fred que va provocar la mort de gent sense sostre i ens vam quedar molt parats, perquè un dels col·lectius vulnerables son els que tenen gos, perquè els albergs no els accepten”, explica. Amb aquesta preocupació al cap, li van anar donant voltes fins a dissenyar els primers sacs per persona i gos. Els van provar per garantir que funcionaven bé i ja estan a punt per arribar als carrers. “L’Administració haurà de fer albergs que acceptin gossos però, mentrestant, aquest és el nostre petit gra de sorra”, valora López.

Ja tenen 65 sacs disponibles i estan a punt d’arribar-ne 35 més. Es repartiran entre els sensesostre de Barcelona gràcies a la col·laboració de l’associació Arrels i amb FAADA. El disseny i la fabricació van a càrrec de l’entitat, a partir de les quotes que paguen els prop de 200 socis actuals. Per a donacions, podeu consultar la seva pàgina web.

Onze anys d’història

L’Associació Catalana d’Excursionisme Caní va neixer el 2012 quan un grup de persones van veure la necessitat d’unir-se per poder escapades a la muntanya amb el gos, que a vegades als refugis no eren benvinguts. A poc a poc, l’entitat va anar derivant en seccions i ara ofereixen teràpies, gossos de rescat i fins i tot projectes a l’Àfrica de conscienciació animal.

Llegir més 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *