El jutjat rebutja la petició de mesures cautelars i els 38 beagles moriran durant l’experiment

El jutjat argumenta que existeix un defecte de forma a la petició de mesures cautelars i els 38 cadells de gos de la raça beagle moriran durant l’experiment.

El jutjat contenciós número 6 de Barcelona ha dictat a la Resolució que no admet la demanda de mesures cautelars per aturar l’experiment amb cadells de gos de raça beagle presentada per la Comissió dels Drets dels Animals de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona i l’associació Lex Ànima.

El contenciós argumenta que existeix un defecte de forma i la petició no podrà avançar en la seva tramitació. “La Resolució al·lega un defecte formal regulat a l’article 136.2 LRJCA com a motiu d’inadmissió, contràriament al que sosté la doctrina jurisprudencial del Tribunal Suprem, que permet la tramitació de mesures cautelars prèvies al recurs a casos d’urgència”, ha comunicat l’associació de defensa del dret dels animals, Lex Ànima.

El passat 16 de febrer, Lex Ànima i l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona van demanar al jutjat la suspensió cautelar de l’experiment del Parc Científic de la UB i Vivotecnia amb 38 cadells de gossos beagle. L’objectiu d’aquesta mesura era salvaguardar la integritat física dels gossos amb els quals es tenia previst experimentar un nou fàrmac. Lamentablement, aquesta sol·licitud ha estat rebutjada i els beagles moriran durant l’experiment.

La vida de 38 cadells a canvi de provar un fàrmac antifibròtic

La Universitat de Barcelona va contractar els serveis del laboratori Vivotecnia per provar un fàrmac antifibròtic en 38 cadells de beagle. L’experiment consisteix a subministrar als gossos un fàrmac per calcular la dosi exacta necessària per acabar amb la vida de la meitat dels animals. Un cop finalitzades aquestes proves, l’altra meitat serien sacrificats per a practicar necròpsies i finalitzar l’estudi.

El Parc Científic de Barcelona (PCB) ha comunicat que “actualment no hi ha cap mètode alternatiu a l’ús d’aquests animals que pugui substituir la metodologia d’aquesta investigació. El PCB ha revisat totes les propostes de suposades alternatives que alguna associació ha fet arribar i cap d’elles és normativa, és a dir, no està acceptada com a mètode en l’estudi preclínic de fàrmacs”.

A més, el PCB, la UB i els respectius Comitès Ètics d’Experimentació Animal afirmen que durant els seus projectes “vetllen perquè els treballs amb animals de laboratori compleixin amb les regulacions i normatives europees orientades a supervisar i assegurar el benestar animal i aplicar sempre els conceptes de Reemplaçament, Reducció i Refinament”.

Per acabar, el Parc Científic i la Universitat de Barcelona asseguren que “estan realitzant totes les gestions possibles per tal que els sis gossos emprats a la primera fase de l’estudi de farmacocinètica puguin ser adoptats al final de l’estudi”.

Aquestes explicacions no han convençut les entitats animalistes ni bona part d’una societat que reclamen de manera reiterada “mètodes alternatius a la investigació i experimentació animal”, amb l’objectiu que cap animal més hagi de patir la crueltat dels laboratoris.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *