FAADA denuncia davant la Fiscalia de Medi Ambient la tortura i mort de tres coloms i una guineu

L’associació de defensa animal ha denunciat una persona que maltracta animals de manera sistemàtica.

La fundació FAADA ha interposat una denúncia davant de la fiscalia de medi ambient al tenir proves contundents d’un delicte de maltractament animal cap a tres coloms i una guineu. Els animals van ser torturats fins a la mort, fent ús la persona responsable dels fets de dos gossos de caça.

L’entitat de defensa animal tenia coneixement des de fa anys de l’existència d’una persona que habitualment es dedica a capturar i torturar animals de diverses espècies. Aquesta mateixa persona, de forma continuada, ha fet comentaris i publicacions en xarxes socials desitjant la mort i la desaparició de tots els gats del seu municipi i fins i tot ha divulgat informació falsa sobre els gossos catalogats com a potencialment perillosos, alertant erròniament la ciutadania del risc que suposen aquests animals.

FAADA també explica que al perfil de les xarxes del torturador es poden trobar fotografies i vídeos en què exhibeix animals que es troben sota la seva possessió, com gats i cadells de gossos. No obstant això, posteriorment, aquests animals desapareixen sense que se’n pugui determinar el parador ni comprovar si han tingut una destinació que en garanteixi el benestar i la supervivència.

Durant molt de temps, la fundació ha dut a terme un seguiment escrupolós dels actes d’aquesta persona, recopilant proves que demostressin aquest comportament de maltractament sistemàtic i així poder portar el cas als tribunals.

Fins a dues vegades, l’associació ha denunciat el responsable d’aquests actes per la via administrativa, com a autor de diferents infraccions de la normativa de protecció i benestar animal. Tot i això, les denúncies presentades van ser arxivades, ja que l’administració no va apreciar indicis suficients d’infracció administrativa per procedir a l’obertura d’un expedient sancionador.

Finalment, fa uns mesos FAADA va aconseguir noves proves sobre el cas, que acreditaven de manera indubtable que la persona en qüestió havia capturat tres coloms, plomant-los i trencant-los les ales, com si es tractés d’un objecte, amb l’objectiu de posar fi a la seva vida. Posteriorment, les va llançar als seus gossos els qui les van mossegar i van sacsejar fins a la mort.

A més, el subjecte denunciat va realitzar recentment una publicació a les seves xarxes socials, en la qual reconeixia haver donat caça amb els seus gossos a una guineu amb l’únic objectiu de matar-lo pels danys que causava a les gallines del municipi.

“Aquests fets són constitutius d’un possible delicte de maltractament animal amb resultat de mort tipificat a l’article 337 del Codi Penal, en la seva modalitat agreujada per haver emprat els gossos com a eina per donar mort als coloms. Així mateix, la mort de la guineu pot ser emmarcada dins un delicte contra la fauna tipificat al 335.1 i 4. Per això hem decidit portar el cas per la via penal, denunciant els fets davant la Fiscalia de Medi Ambient”, ha declarat Sandra Vega , assessora legal de FAADA.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *