Un idil·li animal

Una exposició fotogràfica a l’Hospitalet mostra una mirada especial cap als animals

Fins al 3 de Febrer la fotògrafa italiana Cecilia Melelli exposa a l’Hospitalet de Llobregat una selecció de les seves obres. Els retratats són animals i, a través d’aquesta relació, sembla que s’enorgulleix de la seva animalitat. La col·lecció es presenta en la seva llengua materna “Con gli occhi di un animale” així, literalment. Les fotografies no necessiten traducció, connecten de manera directa, sense barreres. El Centre Cultural Sant Josep ens convida a reconnectar-nos amb els animals des d´una mirada doblement bella. La composició, els colors, la simetria o l’originalitat de les formes apareixen, a través de Cecília, amb una sensibilitat especial. A la mostra no es pretén competir en virtuosisme tècnic, importa molt més el que transcendeix que la qualitat d’impressió o la definició dels píxels.

Els individus fotografiats no pertanyen a les espècies clàssiques, ni se cenyeixen a una única categoria. Insectes, aus, mamífers; tots troben un lloc de respecte sense jerarquies. Lluny d’aquestes estampes èpiques, exòtiques, preparades o de vegades fins i tot violentes, Cecília es relacionen amb els protagonistes amb afecte i simpatia. Ella diu que els ingredients fonamentals de les seves instantànies són la paciència i l’amor i així reflectir la forma personal que té d’observar els animals.

Conèixer de boca de l’autora la relació que ha establert amb un cérvol, amb una mantis o amb els cignes de Vila Borghese, a la seva Roma natal, ens dóna context per comprendre per què la senzillesa de les fotos ens emociona. És una bona cosa escapar-se a aquesta exposició gratuïta en solitud, en bona companyia, nens inclosos.

Obren les tardes i el dissabte al matí. Ens encantarà que ens escriviu explicant quina és la vostra foto preferida.

Una abella que arrossega pol·len i s’alimenta, un cuc que serà una papallona. Un llop, un isard o un petit insecte sobre una poma. Pitrojos, grulles, marietes. Animals amb què es conviu a casa, animals als quals es visita sigil·losament al bosc o es descobreixen en un passeig campestre. Cecília diu que simplement estima els animals. Veient les seves fotografies sentim com ells l’estimen: un idil·li que ens inspira.

Emma Infante

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *