Investiguen el cop de porra d’un policia local a un cadell de gos a Terrassa

L’Ajuntament de Terrassa ha obert una investigació per aclarir els fets succeïts divendres passat, quan un agent de policial local va donar un cop de porra a un cadell de gos durant una actuació al carrer.

A les imatges d’un vídeo publicat i compartit a través de les xarxes socials s’observa com dos agents intenten bregar amb una persona que porta un gos lligat amb la corretja en tot moment. L’animal, davant de la tensió del moment, es mostra nerviós i espantat, però en cap moment no ofereix cap símptoma d’agressivitat. Tot i això, durant la discussió, un dels dos agents decideix colpejar amb la porra extensible al cap del cadell de manera completament injustificada.

El consistori egarenc ha assegurat que la identificació del propietari de l’animal es va produir per una suposada tinença d’arma blanca. L’ajuntament defensa que els tres agents presents en els fets van actuar “amb gran professionalitat al llarg de tota la intervenció sent, tot i això, desafortunada l’acció de l’agent amb el gos”.

L’actuació policial de Terrassa ha estat rebutjada per diferents entitats animalistes. Javier Luna, president del Partit PACMA, ha denunciat a través de les xarxes socials que “la manca de preparació i empatia cap als animals de molts agents de l’autoritat és preocupant”. A més, Luna considera que “l’Ajuntament de Terrassa deu obrir un expedient a aquest policia”.

Anna Estarán, advocada especialitzada en dret animal i coordinadora de l’àrea legal de la Fundació FAADA, ha comunicat que han presentat una denúncia sol·licitant “incoació d’expedient per infracció de la llei de protecció animal i disciplinari, suspensió provisional de l’exercici de funcions policials i formació específica d’actuacions amb animals”.

L’Ajuntament de Terrassa, a través dels seus canals oficials, ha recordat que “el municipi compta amb una regidoria de Benestar Animal que treballa en la defensa i protecció d’aquests”. També ha anunciat que dotarà els agents de la policia local de materials com boçons o corretges per a futures actuacions amb animals, tot això amb l’objectiu de “garantir una major protecció de tothom”.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *