Amb les restriccions pel coronavirus, ¿puc treure a passejar el meu gos?

Les noves limitacions després de declarar l’estat d’alarma permeten treure el gos a passejar

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut aquest dissabte al vespre per anunciar que el consell de Ministres ha declarat l’estat d’alarma per fer front al coronavirus i ha explicat quines restriccions comporta aquesta situació, que no té precedents. Encara que l’any 2010, el govern de José Luís Rodríguez Zapatero va declarar també l’estat d’alarma davant la crisi dels pilots d’avió, a Espanya mai s’havien aplicat restriccions d’aquesta magnitud. La nova situació ha generat alguns dubtes, ja que limita sortir al carrer de manera molt taxativa. Un d’ells, afecta especialment als amos de gossos. La pregunta és: amb les noves restriccions, ¿puc sortir a passejar amb el meu gos?

Les limitacions anunciades per Pedro Sánchez no fan cap referència a la necessitat de treure a passejar els nostres animals. Malgrat això, el president Sánchez ha insistit que es poden seguir traient a passejar els gossos. Una de les excepcions diu literalment que es pot sortir al carrer «per causa de força major o situació de necessitat». Pels qui tenim gossos, no hi ha dubte que treure’ls a passejar és una activitat més que justificada i una «necessitat». Ara bé, caldrà fer-ho sols i durant el menor temps possible. Seguint les indicacions de Sànchez, si durant la passejada ens trobem algun veí, evitarem el contacte i mantindrem la distància de seguretat. Són normes molt estrictes, però l’amenaça del Covid-19 no té precedents, així que des d’Animalados, us demanem màxima responsabilitat.

Per si us resulta d’utilitat, reproduïm aquí els únics casos en que podem sortir al carrer:

1. Adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.

2.Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris.

3.Desplaçament al lloc de treball per efectuar prestacions laborals, professionals o empresarials.

4. Retorn al lloc de residència habitual.

5. Assistència i cura a persones grans, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.

6. Desplaçament a entitats financeres.

7. Per causa de força major o situació de necessitat.

8. Qualsevol altra activitat de naturalesa anàloga degudament justificada.

9. Personal estranger acreditat com a membre de les missions diplomàtiques, oficines consulars i organismes internacionals.

1 resposta
  1. Rosa says:

    Hola, jo ting 2 gossus, un border colli i un mix de tekel que te molt mal geni amb els altres gossus,jo feia un recorregut de 40 minuts 3 cops al dia, ara el fem de 15 a 20 minuts 2 cops, tot hi aixi els mossus me han parat 2 cops, el primer fent jo el recorregut de sempre, em van dir que me tenia que quedar per la meva zona, que m estaba pasejan, jo els hi vaig donar la explicacio de que en el meu barri hi ha molts veins que tenen gossus de raça perillosa i els porten sense morrio i sueltos, avui al sortir de casa, creuan el pont se me han tornat a parar i ma dit lu mateix i jo li e tornat a dir lu mateix i que a mes ara ja no feia les voltes llargas d abans, me han demanat el numero de dni i ma dit que aixi ja me coneixeran i no me diran res, que me veuen cada dia i que ja m habien avisat feia dies, la pregunta es me poden multar??? Com me han demanat el dni…. i, puc seguir fen el paseig de 20 minuts anar i tornar??? Tot i que a vegades tornu que no han tingut temps mes que de fer pipi, gracies

    Respon

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *