La Diputació de Huelva posa en marxa una iniciativa per a les escoles contra l’abandonament animal

Tres centres escolars de la Diputació de Huelva ja han participat en aquest innovador programa educatiu sobre tinença responsable d’animals.

La Diputació de Huelva ha llançat un programa educatiu sobre tinença responsable d’animals al Centre Provincial de Protecció Animal, ubicat a Valverde del Camino. Aquesta iniciativa s’adreça a l’alumnat de segon cicle de Primària dels centres escolars de les comarques de l’Andévalo, la Conca Minera i l’entorn de Valverde del Camino de la província de Huelva.

L’objectiu d’aquesta iniciativa innovadora és conscienciar els escolars sobre la tinença responsable d’animals per aconseguir reduir els alts índexs d’abandonament animal amb què, malauradament, compta la província de Huelva.

A través del Centre Provincial, els alumnes podran conèixer de primera mà la realitat de l’abandonament animal a Huelva, donant pas a una consciència més gran davant d’aquesta terrible problemàtica i una major sensibilitat i amor cap als animals abandonats.

Entre altres accions, els nens i nenes del Col·legi Maria Auxiliadora de Valverde del Camino, un dels tres centres que ja han participat en el projecte, durant la seva visita van posar el nom a dos cadellets nouvinguts al centre que encara no en tenien: Brownie i Linda.

La visita al Centre Provincial inclou una xerrada de conscienciació i tinença responsable d’animals, així com el coneixement de les normes i el funcionament de les instal·lacions. També, una visita guiada a les instal·lacions del Centre, la participació en una sessió d’ensinistrament caní i, finalment, una foto grupal i entrega d’un obsequi, com a record de la visita.

Reduir l’abandonament, un repte necessari a la Diputació de Huelva

La Diputació de Huelva, a través del seu Servei de Medi Ambient i Energia, convida a participar en aquest programa educatiu els centres escolars per tal de contribuir a generar consciència en les generacions futures per reduir els abandonaments d’animals a través del foment de la tinença responsable.

La Diputació aposta per la continuïtat en el temps d’aquest nou programa educatiu de tinença responsable, intentant assolir amb el màxim nombre de centres escolars de la província de Huelva, per tal de poder contribuir al foment de la tinença responsable d’animals entre les generacions futures, que disminueixin les taxes d’abandó d’animal i apropar-nos, des de la responsabilitat compartida entre les institucions, les associacions de protecció i benestar animal i la ciutadania, a l’abandonament zero com a objectiu desitjable i necessari.

Perquè els centres escolars puguin participar en aquest programa cal la inscripció prèvia a través del web: https://www.diphuelva.es/medioambiente/contenidos/Programa-educativo-sobre-tenencia-responsable-de-animales/

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *